Sofia Hellqvist Bernadotte är allas vår prinsessa Sofia, då hon sedan år 2015 är gift med vår svenska prins Carl Philip och mamma till deras två småprinsar Alexander och Gabriel. Hon är vacker och hade säkert kunna varit modell om inte Carl Philip hade lagt vantarna på henne.

Fixat tänderna

Med tanke på att prinsessan Sofia gärna vill le på alla foton och hennes tänder inte var så perfekta (enligt henne själv), så har Sofia börjat bära tandställning. Det var menat som en hemlighet från början, men efter att en svensk tidning avslöjade hennes beslut, vet nu hela svenska folket att Sofia bär en ”hemlig” tandställning.

Modern tandställning

Prinsessan har nämligen börjat att använda sig av en modern tandställning som kallas för Invisalign. Tandställningen är i princip osynlig och har ett visst antal borttagbara och genomskinliga skenor. Dessa byter Sofia ut var 14:e dag och sätter in en ny uppsättning av skenor. Skenorna har blivit skräddarsydda för att passa Sofias tänder. Detta upprepas under hela behandlingstiden tills tänderna slutligen har kommit på plats, enligt tandläkaren.

Hur sätts skenorna fast?

Enligt tandläkaren sätts små pluppar fast på Sofias tänder, för att sedan fästa skenorna i dessa pluppar. Det syns redan resultat på prinsessans tänder, då hennes tänder har blivit betydligt rakare och mellanrummen mellan tänderna har minskat.

Slutligen

Efter att avslutat sin behandling med tandställning, kan Sofia bestämma om hon är nöjd med resultat. Annars kan hon fortsätta med att sätta porslinsfasader på varje tand om Sofia hellre vill göra det. Vem vet, vi får vänta och se hur det blir så småningom, eftersom hennes behandling med tandställningen inte är klar ännu. Alla som har burit en tandställning av något slag, vet säkert hur lång tid det kan ta innan hela processen är klar och det kräver att man verkligen är motiverad innan behandlingen startar.